VÅGÅ FINE ART PRINTWORKSHOP

Kursledere er fotograf Morten Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData AS. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi, hvor han har ansvaret for Fotografis løpende tester av fotopapir. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.
 

 

WORKSHOP I UTSKRIFT OVER TO DAGER

 

 

STED: VÅGÅ HOTEL ONSDAG 20. OG TORSDAG 21. SEPTEMBER 2017.
KURSPRIS: 4.900,-.

 

Velkommen til en to dagers spesialworkshop i printing!  Du lærer å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder,  alt om fargerom og kalibrering og hvordan du utnytter en moderne fotoskriver, blekk og kunstpapirer med best mulig resultat.

(Kurset arrangeres i forkant av Morten Krogvold Masterclass Workshop med Ralp Gibson og kan kombineres med dette).

Kursledere er fotograf Morten Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData AS. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi, hvor han har ansvaret for Fotografis løpende tester av fotopapir. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.


Canson, Epson, Hahnemühle, Permajet og Moab Paper sponser workshopen med materiell. Du får mulighet til å sammenligne kunstpapirer som Morten har valgt ut fra de respektive produsentene og du får med deg to storformatprinter av egne bilder! Verdien av printene overstiger kursavgiften!


Kursinnhold dag 1:

Vi begynner kl. 09.00:

 

Digital arbeidsflyt. «Fine art» printing i farger.

 

Valg av materialer. Arkivbestandig blekk og papir. Slik velger du riktig papir til dine bilder. Kort innføring i papirtyper og egenskaper.

 

Valg av fargerom. Alt om valg og bruk av fargeprofiler; ICC-profiler, standardpapirprofiler vs kalibrerte papirprofiler. Vi viser hvordan du lager dine egne, dedikerte ICC-profiler.

 

Skjermkalibrering.Velg riktig lysstyrke og fargetemperatur. Hvorfor og hvordan lage og bruke flere skjermprofiler. Hva er riktig rombelysning og hvordan bør du innrede arbeidsrommet med tanke på optimal likhet mellom kalibrert skjerm og ferdig print.

 

Riktig bruk av arbeidsfargerom, ICC-profiler og medieype-valg ved utsskrift. «Proofing» i Lightroom/Photoshop.

 

Utskrift i farger fra Photoshop og Lightroom. Utskrift fra Epson Print Layout (et nytt og intuitivt, gratis printerprogram).

 

Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sine favorittbilder på Epson storformatskriver.

Etter middag:

Inspirasjonsforedrag: «Hvor lite kan et bilde inneholde og samtidig fortelle noe?»
Morten Løberg viser egne bilder og forteller om sitt liv som fotograf og billedkunstner.

 

Kursinnhold dag 2:

Vi begynner kl. 09.00:

«Fine art» printing i sorthvitt.

Valg av materialer. Sammenligning av de beste bomulls- og barytt-papirene fra Epson, Moab, Canson, Permajet og Hahnemühle.

Finn ditt favorittpapir! Presentasjon av utvalgte papirer basert på tester av nærmere 400 fotopapirer utført av fotograf Morten Løberg for tidsskriftet Fotografi. (Kursdeltagerne får hvert sitt eksemplar med samtlige testresultater).

Konvertering av et digitalt fargebilde til sorthvitt i henholdsvis Photoshop og Lightroom.

Slik skriver du ut i sorthvitt fra Photoshop og Lightroom. Gjennomgang av printerinnstillingene. Slik unngår du fallgruvene.

Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sine favorittbilder på Epson storformatskriver.

Etter middag:

Gjennomgang av deltagernes bilder/bildekritikk.
Fotografene Morten Krogvold og Morten Løberg vurderer deltagernes ferdige bilder fra workshopen.


Praktisk informasjon om workshopen:

Kurset holdes på Vågå Hotel onsdag 20. og torsdag 21. september 2017. Kurset kan kombineres med Morten Krogvold Masterclass (med Ralp Gibson) som begynner om morgenen fredag 22. september.

Kurspris Vågå Fine Art Print Workshop: Kr. 4.900,-.
Hver deltager får med seg to storformatprinter (maks bredde 110 cm, maks lengde 150 cm). Total verdi (hvis du bestiller printer i denne størrelsen hos et laboratorium) er over 6.000 kroner. Du tjener altså inn kursavgiften og vel så det bare gjennom bildene du får med deg! Dette fantastiske tilbudet får du siden papirleverandørene sponser workshopen. Så her kan det bli trangt i døra, bestill din plass snarest!

Hotellopphold kommer i tillegg. Pris fullpensjon pr. døgn:

Påmelding:
Profildatas webshop: www.profildata.no. 
Eller send email Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Viktig: Du må huske å oppgi navn, postadresse, epostadresse og telefonnummer når du bestiller. Påmeldingen er bindende.

Forkunnskaper:
Grunnkompetanse i fotografering, Adobe Photoshop og/eller Lightroom. Kurset er åpent for alle; fotoentusiaster, yrkesfotografer og fotokunstnere.

Ta med:
Egen laptop og bilder som du ønsker å skrive ut. Tips: Velg gjerne ett fargebilde og ett sorthvittbilde. Vi hjelper deg å velge og tilpasse bilder for utskrift.

Kursmateriell:
Deltakerne får en handout av presentasjonene for å gjøre egne notater. En PDF-fil med Fotografis samlede fotopapirtester er inkludert i kursavgiften.

Utstyr som blir til disposisjon for deltakerne under workshopen:

Kunstfotopapir:
Epson HotPress Natural
Epson Traditional Photo Paper
Moab Entrada Bright 290
Moab Entrada Natural 290
Moab Juniper Baryta 305
Canson Museum Etching Rag
Canson PrintMaking Rag 310
Hahnemuhle Museum Etching 350
Hahnemuhle Fine Art Baryta 325
Permajet FB Royal Gloss
Permajet Portrait Rag

Hardwarekalibrerte Adobe RGB skjermer.
Tilkobles til din laptop for nøyaktig fargekorrigering før print,
Eizo ColorEdge CG318-4k
Eizo ColorEdge CG246
Eizo ColorEdgs CS270

Kalibreringsutstyr.
For kalibrering av din laptop.
X-Rite i1 Display Pro
X-Rite ColorMunki Photo
X-Rite ColorMunki Display
Datacolor Spyder5 Pro

Har du spørsmål om workshop-innholdet, send en mail eller ring fotograf Morten Løberg.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 997 05 076.

Til toppen